Spinatvafler med laks og avocado
Når vejret er trist og gråt udenfor, så er det altid godt med smæk på farverne i maden. Det er ingen undtagelse med denne opskrift på de lækreste spinatvafler med laks og avocado.
Vintermånederne er sæson for sygdom, og vi har derfor brug for noget sundt og nærende mad til at styrke os på. Laks indeholder omega-3-fedt, som er med til at styrke dit immunforsvar og din hjerne - dette medvirker til at kroppen bedre kan bekæmpe sygdom. Desuden bidrager avocadoen med E-vitamin, som styrker dit immunforsvar yderligere.
Opskriften er til 2 personer, og kan også benyttes med kylling, hvis laks ikke lige falder i din smag :)
Ingredienser
Spinatvafler:
- 50 gram frisk spinat
- 2 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl havremælk (alm. mælk kan også bruges)
- 100 gram hvedemel
- 0,5 tsk. salt
Fyld:
- 15 gram frisk spinat
- 125 gram varmrøget laks
- 20 gram syltede rødløg
- 1 stk. avocado
- 0,5 bundt forårsløg
- 2 spsk. basilikumspesto
Sådan gør du:
Start med at blende spinat, æg og mælk med en stavblender eller lign. Derefter tilføjes bagepulver, mel og salt, og massen blendes til der ingen klumper er. Tilføj mere mel hvis du synes, at dejen er for tynd, og hvis den er for tyk, tilføjes der mere mælk.
Bag vaflerne i et vaffeljern med lidt olie indtil de har fået lidt farve. Skær i mellemtiden grøntsagerne ud.
Til slut anrettes de lune spinatvafler med spinat, laks, avocado, forårsløg, rødløg og til sidst pesto.
Velbekomme!